Lådbilsvent för vuxna & familjer – en galet rolig aktivitet

Festivalarrangörer, företag, kommuner, butiksägare, bilfirmor, idrottsklubbar… Vi på Lådbilsfabriken har de senaste åren hjälpt kunder i alla branscher och i olika sammanhang att genomföra populära lådbilsrace. Några har satsat på fartfylld racing för vuxna. Andra har valt den något lugnare familjevarianten med barnen i centrum.

Lådbilsrace

Tävlingen körs i en lagom brant backe där en bana byggs upp med hjälp av höbalar. Beställaren är behjälplig med lämplig plats samt ombesörjer avspärrningar etc. 
Förarna tävlar mot varandra ”head to head” eller på tid. Speaker och musik finns självklart under hela racet. I god tid innan Lådbilsrallyt ska genomföras levereras den av oss färdigbyggda lådbilen. Sedan följer ett kreativt projekt att måla och styla densamma efter bästa förmåga. Hela firman/avdelningen/föreningen kan medverka och finnas på plats vid racet. 
Man kan med fördel alternera förare men även ha sitt eget serviceteam med mekaniker och hejarklack! 

Vi som tävlingsarrangör garanterar en vinstpott om 500 kr per anmäld bil, samt att vi delar ut pris till tävlingens mest spektakulära ekipage och team. Vinnaren i lådbilsrallyt donerar sedan vinstsumman till valfri lokal förening eller organisation. 
Alla deltagande team köper sin bil. I paketet ingår startavgift samt 4 platser till mat och mingel vid prisutdelningen. Vi räknar med ett startfält om cirka 30 team. Pris: 15 000 kr per deltagande ekipaget.

Så här funkar det!

  • Tävlingen börjar med en parad genom banan upp till start.

  • Lådbilsrallyt pågår i ca tre timmar. En timme fri träning och två timmars rafflande race.

  • Efter finalen blir det “After Race” på en lokal restaurang med mat och dryck, det ingår 4 platser till varje anmäld lådbil.

  • Reservdelar tillhandahålls till självkostnadspris.

  • Hjälm och heltäckande kläder är obligatoriskt.

  • Givetvis ska bilarna stylas. Deras grundutförande får ej modifieras men de får gärna fritt utsmyckas, dock med max 10 kg extra vikt.

  • Vi ser gärna att ni profilerar ert företag i den lådbilsdepå som finns bredvid banan. Ett sätt att skapa mer intresse för ert företag och närma er publiken.

  • Vi ser fram emot ett rafflande race där företagen umgås och tävlar mot varandra!

Lådbilsrace som familjeaktivitet

Lådbilsrace är en uppskattad och rolig familjeaktivitet där barnen sätts i centrum. En perfekt aktivitet för att skapa uppmärksamhet intill din butik, på mässan eller under festivalen. Bara fantasin sätter gränser för tävlingar och utlottningar i samband med ett lådbilsrace.

Alla barn som besöker aktiviteten är välkomna att delta i lådbilaracet. Tävlingen går ut på att deltagarna, med hjälp av en förälder som ”puttar” lådbilen, kör två varv runt banan med så jämna varvtider som möjligt. Oftast sker någon form av premiering av de bästa prestationerna. Alla deltagare får dessutom Lådbilskörkort.

Lådbilsrace kan genomföras både utomhus och inomhus. Banan anpassas enkelt efter tidsplan och tillgänglig plats. Vid stort intresse kan två parallella banor byggas upp. Alternativet kan vara att ha två olika banor med varierande svårighetsgrad. Vi har bland annat genomfört lådbilsrace inne i bilhallar, gallerior, på parkeringsplatser och torg.

Banan byggs upp med koner, avskärmningsband, stort depåtält med målsarg och resultattavla – allt för en härlig inramning.

Lådbilarna är byggda för barn upp till 12 år och är mycket lättstyrda. Alla bilar är utrustade med pedalbroms och kullagrade hjul. Det finns sex stycken bilar i tre olika modeller: Roadster, Pickup och Formel1.